Туристически форум събра в Благоевград бизнес и институции от България и Македония

30 организации се присъединиха към Меморандум за партньорство между организации и институции в сферата на туризма, работещи на територията на Югозападна България и Източен регион на Македония. Подписването на документа стана по време на туристически форум под надслов „На фокус е туризмът“, чийто домакин беше Областен информационен център – Благоевград.

Над 100 участника от България и Македония се включиха в събитието, организирано от сдружение „На Фокус“, България и сдружение „ЛЕШКИ“, Македония.

25 щанда с храни и напитки, характерни за населеното място, което представят, народни носии, различни информационни и рекламни материали и много атрактивна информация за туристически обекти и услуги показаха непознатото лице на туризма от двете страни на Българо-Македонската граница. През целия ден представители на туроператори, местни власти, НПО и МСП, както и културни институции имаха възможност да обменят информация и контакти

По време на втората част на форума бяха разисквани актуални теми за развитие на туризма с цел повишаване на конкурентоспособността на този сектор в трансграничния регион.

Сред темите, които бяха дискутирани, бяха възможности за финансиране на проекти в сферата на туризма с пари от ЕСИФ, работа в мрежа, маркетинг в туризма и използване на ИКТ за развитие на туристическия бизнес.

Pin It