Трета вечер „Световъртеж” от смях в Драматичен театър – Благоевград

Днес, от 19:00ч. Драматичен театър „Н.Вапцаров” представя новото заглавие в афиша си – френската комедия „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег. Зрителя го очаква истински СВЕТОВЪРТЕЖ от смях. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, обещава да е новото хитово заглавие в календара на Благоевград. За Жан Жак Брикер и Морис Ласег критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.

„Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия. Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения.

„СВЕТОВЪРТЕЖ” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло.
Гледайте най-новата постановка на Драматичен театър – Благоевград и ще се посмеете. СВЕТОВЪРТЕЖ – такъв е животът!” /от авторите на спектакъла/

В представлението участват Александър Митев, Теодор Куков, Стефан Попов, Биляна Дилкова и Аделина Томова.

Pin It