Нови две жертви на телефонните измамници в Благоевград

На територията на Благоевград са регистрирани две телефонни измами. В случаите е използвана схемата, при която лице, представящо се за полицейски служител, съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят наличните си златни накити и пари.

Жена на 76 години от Благоевград е предала златни накити и сумата от около 1 000 лв. на непознато за нея лице, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 3 800 лева. На 65-годишна жена от Благоевград е нанесена щета на приблизителна стойност около 800 лева. За случаите е уведомена Районната прокуратура в Благоевград. Образувани са досъдебни производства.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).