Строителите на ЛОТ-3.1 от АМ „Струма” замърсяват с кал пътя Благоевград-Покровник

Районна пътна служба-Благоевград успя да накара строителите на ЛОТ-3.1. на АМ “Струма” да вземат мерки, за да не замърсяват пътя Покровник-Благоевград, предаде БГНЕС. В ранния следобед днес Районна пътна служба-Благоевград успя да накара фирма „Агромах” да вземат мерки, за да не замърсяват с кал пътя Покровник-Благоевград. До намесата на РПС се стигна след подадени оплаквания от водачи на моторни-превозни средства, че пътя Покровник-Благоевград е кален заради строителството на ЛОТ-а. Фирма „Агромах” е една от фирмите от консорциума, спечелил конкурса за строителството на отсечката от автомагистралата Благоевград – Крупник.

При излизането от обекта самосвалите на „Агромах” замърсяват с кал пътя водещ към областния град. След среща между представители на Районната пътна служба и фирмата-строител се постигна съгласие подходите до асфалтовия път да бъдат застлани с фракции. А настланата по пътя кал бе почистена от фадрома.

В момента строителството на ЛОТ-а, чийто старт бе даден от министър Нанков на 31 август т.г., се извършва между пътен възел „Зелен дол” и с. Мощанец. Новата отсечка от автомагистралата пресича пътя Благоевград-Покровник-Падеш-с. Габрово.

При строителството на ЛОТ-3.3. от Кресна до Сандански, цяло лято преминаващите по ГП Е-79 дишаха праха, оставян от самосвалите по главния път. За това днес като стопанин на пътя, Районна пътна служба се намеси.

Pin It