Строежът на магистрала през Кресненското дефиле e в задънена улица

Строителството на магистрала „Струма” през Кресненското дефиле отново е в задънена улица. Местната власт скочи срещу държавата, заявявайки че не е съгласна с последния идеен проект, който предвижда старият път да остане основен в посока Гърция. Спорът за това как и откъде да минава магистрала “Струма” нажежи страстите.

Местни хора и власт се противопоставиха срещу основния идеен проект на пътната агенция, който предвижда еднопосочно движение в две ленти в посока Гърция по досегашния път, а в обратна посока – ново трасе високо в планината.

Жителите на Кресна и местната власт настояват и двете платна да бъдат изградени в планината, а старият път да остане двупосочен и алтернативен. Дори изграждането на дълъг тунел им се видя удачен, предава Нова телевизия.

Обсъждането на идейните проекти за спорния лот продължава и през септември в Симитли. Тогава на срещата ще присъстват и природозащитни организации. От АПИ припомнят, че времето изтича и ако строителството не приключи в срок, България ще трябва да връща на Европа и парите за построените вече отсечки.

One Comment - Write a Comment

  1. ДОКАТО СПОРЕХА И СЕ ДОПИТВАХА, ДА БЯХА ПОЧНАЛИ ДА ГО СТРОЯТ ОТГОРЕ. ОТГОВОРНОСТТА Е ИЗЦЯЛО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЧЕ СЕ ШУГАВЯТ И ГЛЕДАТ ДА ОТКРАДНАТ НЯКОЙ ЛЕВ. УЖ ИКОНОМИИ ПРАВЯТ.

Comments are closed.