Снежно кино събира почитатели на зимните спортове в Банско

На 22, 23, 24 и 25 февруари от 18:30ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

Програмата включва 12 филма от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша. Ще видим уникални места за ски и сноуборд на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, спускане със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите. Не пропускайте и филма за легендарния Лео Гасперл – най-добрият скиор в света до Втората световна война, първият треньор на италианския национален отбор по ски-алпийски дисциплини.

Колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри, до къде се простират възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината – това ще разберем от героите на филмите, световни имена в ските и сноуборда. Филмите представят сериозни предизвикателства пред фрийрайдърите по склоновете на непристъпни планини. Традиционната кинопанорама “Snow Cinema” е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона.

Pin It