Сандански отбелязва 105 години от своето Освобождение

Днес община Сандански тържествено ще отбележи 105 години от освобождението на Свети Врач и Пиринска Македония.

Честванията по повод годишнината ще започнат с поднасяне на цветя от ученици пред всички паметници в град Сандански на герои, отдали живота си за свободата на България.

В 16:30 ч. от пл. „България“, по ул. „Македония“, до паметника на ген. Тодоров в парк „Свети Врач“ ще премине тържествено шествие. Участие в него ще вземат Общински духов оркестър, мажоретен състав и Военно формирование 56 040-гр. Благоевград, с командир майор Спаневиков.

Националният флаг ще бъде издигнат в 17:00 ч., след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на водача на славната седма пехотна Рилска дивизия – ген. Георги Тодоров.

Концерт на пл. „България“ в 18:00 ч. ще бъде празничния завършек на славната дата – 20 октомври. Участие ще вземат: ВГ „Звънче“, Фолклорни танцови школи „Македонци“, Фолклорна формация  „Славеи“, Танцова формация „Празник“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при Читалище „Отец Паисий – 1919“, гр. Сандански.

По повод 105-та годишнина от освобождението,  на 21 октомври 2017 г. /събота/ сутринта в парк „Свети Врач“ ще се проведе Държавно първенство по триатлон спринтова дистанция.

Pin It