Пясъчниците в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно - Blagoevgrad.eu

Пясъчниците в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно

Пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока. Основният мотив е, че често пясъчниците могат да бъдат източник на зарази.

Община Благоевград периодично обработва площадките с дезинфектанти, с цел осигуряване на безопасността на децата. Въпреки мерките, след направен анализ, бе взето решение пясъчниците да бъдат премахнати, за да бъде гарантирано здравето на най-малките. На мястото на пясъчниците ще бъдат поставени съоръжения за игра, като към този момент Община Благоевград проучва кои са най-добрите алтернативи.

Детски площадки без пясъчник са стандарт в много европейски страни. Практиката е въведена и в някои от градовете в България.

Община Благоевград апелира собствениците на домашни любимци да не позволяват на животните да играят в и около детските площадки в града. При нарушения могат да бъдат подавани сигнали на тел. 073/ 88 44 34, в работно време.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. И тъй като не може, да се обърне внимание на бездомните животни, решаваме да ощетим децата… Браво беее!!! Нека кучетата и котките се размножават, разнасят си всякакви зарази, не дай си боже да ухапят някого, ама неее, вие сте захапали детските площадки! Пу бе, не ви е срам!!!

Comments are closed.