Първи турнир по тенис на корт се проведе в Банско

снимки: Община Банско

В Банско за първи път бе организиран турнир по тенис на корт. Турнирът бе организиран от СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс” и бе предназначен за младежи между 15 и 29 години. Турнирът се организира със съдействието на Община Банско, която предостави за безвъзмезно ползване за деня на турнира двата корта намиращи се на ул. България. Турнирът също така се проведе и под егидата на „Стани независим, бъди свободен”. Програма насочена за информиране на младежите между 15 и 29 години за вредата от зависимостите. Програмата се провежда по „Направление „Информирай младите“ Тема: „Информирай младите за различните форми на зависимост“. На турнира участие взеха деца в различните възрастови групи като турнира се проведе във формат чрез елиминации.

За децата имаше предвиден и коктейл с много лакомства. След края на турнира всички деца получиха грамоти, спортна екипировка, информационни материали и медали. Целта на първия турнир по тенис на корт, бе да покаже на подрастващите тръпката от участие в турнир, усилията влагани за спечелването на всяка точка и феърплея след края на оспорван двубой. По време на турнира децата имаха и възможност да научат нещо ново и да създадат и нови запознанства. След края на срещите имаше и кратка беседа за ползите от спорта и вредата от различните видове зависимости.

Треньорите от “Тенис Клуб Еделвайс” проведоха също и демонстрация за влиянието на алкохола върху зрението, баланса и реакциите. Демонстрацията бе проведена с очила за симулация на употреба на алкохол. Очилата използват специална технология, която позволява на носещите ги да разберат как различните количества алкохол влияят върху баланса, зрението, времето за реакция и преценката им. С лесни активности като ходене в права линия, седене на един крак, хващането и хвърлянето на предмети участниците разбраха, колко неадекватни и опасни реакции могат да имат при (зло) употреба със спиртни напитки. Участниците имаха проблеми с баланса, равновесието, времето за реакция.

Pin It