Професионален домоуправител – струва ли си и колко по-скъпо е?

Екип на  Blagoevgrad.eu направи кратко сравнение за месечните такси, включващи стълбищно осветление и асансьор на два жилищни блока в Благоевград. Единият в квартал Струмско, другият в квартал Еленово.  Целта на сравнението е да покаже на жителите на Благоевград каква е разликата в таксите при наемане на фирма, която да събира месечните такси и да ги внася и колко струва, ако домоуправител поеме по собствена воля този ангажимент на кооперацията.

Снимката, която Ви показваме по-долу е с месечна такса за жилищна кооперация в Ж.К. Струмско и на нея се вижда, че таксата е 6 лв. месечно (шест лева), по-точно 6.80 е най-скъпата такса. При това, жилищният блок е новосаниран.

Разликата е поне три пъти, тъй като при професионални домоуправители таксите са около 18 лв. месечно, в зависимост от жителите в дадените апартаменти.

При това, без пакет за обслужване, чистота и т.н.т.

Снимката е красноречива и бъдещи потребители на фирми за “професионално събиране на пари” за поддръжка на жилищни площи трябва да бъдат изключително внимателни.

Естествено, всеки потребител има право и може да избира дали да се довери на фирма, или вътрешно да се въведе организация за събиране и внасяне на таксите за осветление  и асансьор.

 

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Ангел Вангелов · Edit

    Здравейте, управител съм на фирма Кедрон 7. Цените на нашите услуги са качени на сайта ни и са достъпни за всички наши клиенти и граждани. Най-продаваният ни пакет е 3,50 лв. месечно на апартамент и включва домоуправител и касиер. Цитираната разлика от 18 лв. на домакинство е некоректна и не отговаря на истината, но това всички наши клиенти го знаят, тъй като получават подробна информация какво и колко плащат всеки месец. Приканвам автора на статията да се запознае по-подробно с предлаганите от нас услуги и с начина на разпределяне на такси, защото представени по-този начин нещата са обидни не само за нас, но и за автора, тъй като не отговарят на истината. Когато се съпоставят такси в два различни входа трябва да се има предвид колко души живеят във входовете, дали броят им е еднакъв, колко заплащат за асансьорна поддръжка, тъй като в града има 6 фирми и таксите им не са еднакви, колко са задълженията за ел. енергия, тъй като е малко вероятно и двата входа да имат еднакви задължения. При еднакви задължения и брой живущи разликата ще бъде таксата за проф. домоуправител, а именно 3,50 лв. на апартамент.

Comments are closed.