Предложения за почивка в съседните ни страни

Архив, Blagoevgrad.eu

С наближаването на топлите месеци, туристите, избрали да не са на почивка в България, а в южната ни съседка, започват да търсят къде по-точно да отидат на почивка в Турция. И тъй като тя притежава много и големи богатства, ние решихме да ви предложим едни от най-красивите и актуални градове!

Както винаги, ще започнем със столицата – Анкара, където е построена една от най-важните сгради за цялата ни съседка, а именно мавзолеят на легендарния и обичан от всички Кемал Ататюрк. По подобие на множество старинни сгради, каквито има ако отидете на почивка в Гърция, той е изключително величествен и интересен за всички посетители. Ако сте били на екскурзия в Дубай със сигурност сте се нагледали на джамии, но в Анкара може да се види мюсюлмански храм, построен през далечната 1967 година. Нейният размер и местоположение позволяват да бъде видяна от всички точни на града.

Продължаваме с любимия на всички Истанбул, възпяван в не една и две турски песни с любовта, която получава. Разстоянието от София до него е приблизително 600 км, което си е колкото някой отдалечен български град. Някои туристи, които са били на почивка в Италия споделят, че са чували да го сравняват с нея , където е известно, че всички влюбени двойки отиват за да се потопят в романтиката. Що се отнася до джамиите, в Истанбул има около 8 такива. Истинско пиршество за окото са двата величествени дворци – Топкапъ и Долмабахче, това е за любителите на красивата архитектура, каквато може да се види и при екскурзия в Румъния, например. В някои квартали може да се разходите и дори изгубите в усуканите им улички, много приличащи на тези, върху които се разхождат туристите на почивка в Дубровник.

И нека поговорим за най-лятното – курортите! В Турция, за разлика от почивките в Тайланд с няколко основни местенца, се слави с богатия си избор на курорти за отдих. Такива са Кушадасъ, Мармарис, Бодрум, Фетхие, Анталия, и др. Замая ви се главата, нали?! Подобно на гледките при екскурзия в Тасос, сред искрящозелените палми, морето, чистия пясък, пъстрите градинки и паркове вашият релакс ще бъде запомнен!

Pin It