Пиян българин приземи самолет от София за Лондон

Заради буйстващ 46-годишен българин самолет на „Райънеър“, летящ от София за Лондон, във вторник вечерта е трябвало да кацне принудително в Линц, Австрия, съобщи каналът ORF. След около час престой полетът за столицата на Великобритания продължил.

След излитането от София пътникът, който бил пиян, започнал да се държи агресивно. Затова машината „Боинг“ на нискотарифната компания трябвало да кацне в Линц в 22,30 ч. При разпита му в полицията в сряда 46-годишният българин разказал, че бил безработен, пише “Монитор”.

Летял за Лондон, защото „искал да се поразходи“. Но още на летището в София си купил бутилка узо, която изпил. Алкохолът явно не му се отразил добре. По време на полета между българина и други пътници възникнал скандал. Той започнал да се държи агресивно и да буйства. На всичко отгоре на ръката му се отворила стара рана, която кървяла толкова силно, че изцапала дрехите на членове на екипажа и на някои пътници.

На летището в Линц полицейски екипи очаквали кацането на самолета с буйстващия българин. Той не оказал никаква съпротива, когато го свалили. Раната на ръката му била обработена в местна клиника.
Българинът, чието име не се споменава, ще бъде обвинен в застрашаване на сигурността по време на полет.

От „Летище София” отказаха коментар по случая, тъй като това е в прерогативите на авиокомпанията, която е извършвала полета.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Ама въобще не си пишете заглавията като хората… То не, че някой ще си помисли, че той го е приземил, но в самото заглавие, вие така го представяте…

Comments are closed.