Пет пътни инциента с пострадали през почивните дни в Благоевградско

През изминалите почивни дни на територията на област Благоевград са станали 5 пътнотранспортни произшествия.

На 13.04.2018г. около 10:00 часа на кръстовище между ул.“Трети март“ и ул.“Христо Смирненски“ в Благоевград, лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с 69-годишен водач от Благоевград, завивайки на ляво е блъснал 88-годишна жена от областния център която е пострадала с фрактура на костица на дясното коляно.

На 13.04.2018г. около 21:30 часа на път III-106 в района на Благоевград, лек автомобил „Рено Канго“ с 32-годишна водачка от Руска Федерация, движейки се в посока Благоевград-АМ “Струма“, от лента за движение направо, завива на ляво и удря, движещ се успоредно от лявата му страна, лек автомобил „Фолксваген Пасат“.

На 15.04.2018г. около 06:25 часа на кръстовище между ул.“Ал. Стамболийски“ и ул.“Полк.Дрангов“ в Благоевград, лек автомобил „Ситроен Ксара“, управляван от Б.Б./54г./ от Благоевград, не спира на пътен знак „Б-2“/Стоп/, отнема предимството и блъска лек автомобил „Шевролет Матиз“ с 65-годишен водач от Благоевград. С контузна рана на главата и рана в областта на дясното коляно е пострадал водачът на лекия автомобил „Шевролет“. С техническо средство е отчетено наличие на 1,23 промила алкохол в издишания въздух на Б.Б. За случая е уведомена РП-Благоевград.

На 15.04.2018г. около 14:00 часа между с.Баничан и с.Господинци, лек автомобил „Тойота“ с 33-годишен водач от гр.Петрич, на ляв завой блъска неправилно пресичащ пътното платно 17-годишен пешеходец от с.Гърмен, в резултат на което младежът е пострадал с охлузни рани по главата и ляв крак и порезна рана в областта на таза. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водачът на автомобила е отрицателна.

На 15.04.2018г. около 19:30 часа на земен път в местността „Ливадите“, землище на с.Мосомище, общ.Гоце Делчев, неправоспособен 47-годишен мъж от гр.Гоце Делчев, управлявайки мотоциклет „Хонда“, нерегистриран по надлежния ред, губи контрол над мотоциклета и пада странично на земята. С фрактура на подбедрицата на десен крак е пострадал 47-годишният мъж, който е настанен за лечение в МБАЛ -Гоце Делчев.

Pin It