КАТ предлагат падане на ограниченията на скоростта по Е-79

От КАТ – Благоевград ще направят предложение, което ще бъде съгласувано с Областното пътно управление и пътната агенция за премахването на ограниченията за скоростта по главен път Е-79, съобщи БНТ. От полицията казаха, че премахването на пътните знаци с ограничения за шофиране с 60 километра в час по международния път създава по-малко предпоставки за образуване на колони и струпване на автомобили.

Около Великденските празници пътните знаци, указващи ограниченията за скорост по главен път Е-79 бяха закрити с черни чували и така не важаха за шофьорите. От полицията казаха, че практиката е добра и за това ще поискат пълното и въвеждане.

“Самите водачи виждат, че там, където няма ограничения се движи много по-спокойно трафикът”, обясни Димо Чобанов, началник на Пътна полиция – Благоевград.

Новите ограничения ще се отнасят само за определени участъци от главен път Е-79, казаха от полицията в областния град. “Няколко са местата, основно около крайпътни заведения, които не функционират и по-специално в района на Благоевград, на околовръстното шосе, където е еднопосочно движението”, посочи Димо Чобанов, началник на Пътна полиция – Благоевград.

От полицията смятат, че премахването на ограниченията няма да създаде предпоставки водачите да карат с несъобразена скорост и да предприемат рискови изпреварвания.

Pin It