Отвори врати напълно обновената детска градина „Първи юни“ в Сандански

Напълно обновената детска градина „Първи юни“ в град Сандански бе официално открита  днес с водосвет за здраве, много гости и празнична програма.

По проекта бе подменен покривът и дограмата. Бе направена топлоизолация на цялата сграда и ремонт на котелната и парна инсталация. Общата стойност на проекта е 362 690 лв.

Със средства от общинския бюджет бе изцяло подновено обзавеждането на детската градина. Сградата грее с нови подови настилки, санитарни възли и спални помещения.

След края на официалната част, която бе открита от Духов оркестър – Сандански, всички имаха възможност да разгледат обновената и пъстроцветна детска градина и да се насладят на емоционална празнична програма, подготвена от бъдещите първокласници.

Официалните гости имаха възможност да изгледат и специално подготвена презентация, представяща кратка история на детската градина от нейното създаване през 1970 г. до днес.

С обновяването на детското заведение значително се подобри образователната и работна среда. Реализираната кауза осигурява модерна, здравословна и функционална образователна среда. Проектът е продължение на успешната политика на община Сандански да печели и реализира европейски и трансгранични проекти с голямо социално значение.

снимки: Община Сандански
Pin It