Отпуснаха още 350 000 лв. от общинския бюджет за ОФК Пирин

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще бъдат отпуснати 350 000 лева за ОФК „Пирин“. Решението бе взето на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград. Средствата са от общинския бюджет и се пренасочват от други местни дейности.

Kметът Камбитов коментира, че Община Благоевград не може да се справи без основен спонсор. Интересен е фактът, че сред съветниците, неподкрепили предложението за финансова помощ на ОФК „Пирин“ са Владимир Елезов и Кирил Ваклинов.

ОФК „Пирин” е дългогодишен участник в българския професионален футбол, създал много футболни таланти в национален и световен мащаб. Детско-юношеската школа на „Пирин“ се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България. Редица от големите български футболисти са започнали професионалния си път именно от отборът „Пирин“. В момента ОФК „Пирин” Благоевград се състезава в елитната Първа лига на България за сезон 2017-2018 година.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. За Благоевград · Edit

    Защо парите на данъкоплатеца трябва да се харчат за професионален футбол? Има много по-важни дейности за финансиране като болници, бедни хора и други.

Comments are closed.