Организации и общественици: Без хомосексуалисти в Благоевград

Екипът на Blagoevgrad.eu публикува протестното писмо без редакторска намеса:

Скъпи нормални граждани, содомитското настъпление достигна и нашият град! На 20.02.2018 ЛГБТ активисти със съдействието на “Американския университет” ще проведат в общежитието за студенти “Скаптопара 1”, свое хомосексуално мероприятие. Цялата страна се тресе заради опита да се прекара Истанбулската конвенция, но това не спира тези неморални лица да се довлекат в Благоевград и да пропагандират своята болест.
Ние като нормални българи, наследници на герои, не бива да допускаме това в нашият град! За това приканваме жителите на Благоевтрад да се присъединят към нас и заедно да спрем това гнусно сборище! Нека не позволяваме този престижен университет да бъде част от тази неморална инициатива!
Също така ще изпратим копие от тази протестна декларация до “Американски университет в България” със седалище в Благоевград, както и до кметът на гр. Благоевград Атанас Камбитов.
Долуподписаните организации и общественици, заявяваме твърдо нашето несъгласие и обявяваме, че ще организираме протест по този повод! Искрено се надяваме и призоваваме църквата също да се намеси.

Протестното писмо е подкрепено от:

“Национална съпротива” – дивизия Благоевград;
Фен клуб на ПФК Пирин;
Обществен съвет – Благоевград;
МО на ВМРО “Солунските атентатори” – Благоевград;
Мото клуб „Пирински Вълци” – Благоевград;
НД “Хан Кубрат”;
Войнски съюз “Васил Левски” – Благоевград;
Движение “NS Straight Edge” Благоевград;
Кирил Ваклинов – общественик;

Редакцията на Blagoevgrad.eu потърси за коментар и ръководството на АУБ. Ето и тяхното становище:

Във връзка със събитие, организирано от студенти от Американския университет в България, Ръководството на АУБ иска да подчертае, че нашата роля като образователна институция е да възпитаваме младите хора в демократични и социални ценности, присъщи на нашето съвремие и да изграждаме у тях дух на толерантност и подкрепа към различията.

Като дом на студенти от над 40 държави, различни като култури, етноси, религия и раса, Американският университет има отговорността да мотивира и гради всекидневно взаимно зачитане и уважение между всички свои студенти, независимо от техния произход, култура, полово самоопределение и всякакви други фактори, които внасят различност.

В Американския университет в България съществуват над 40 клуба по интереси – от спорт до бизнес, от предприемачество до политика, от танци до журналистика. Студентите в АУБ се обучават не само в час, но всички извънкласни мероприятия обогатяват образованието им и допринасят за тяхното развитие. В този случай, става въпрос за инициатива на студентски клуб и ние уважаваме желанието им да организират различни събития.

За нас, като образователна институция, е от ключово значение да мотивираме нашите възпитаници да бъдат социално ангажирани към значимите „горещи“ теми, които възникват в общественото пространство.

Затова подкрепяме тяхната инициативност и желание да сложат пръст на пулса на времето и да обсъждат наболелите проблеми, а не да ги игнорират.

Смятаме, че с всичко това даваме добър пример на младите хора в АУБ, който им позволява след излизане от университета, да се впишат лесно в съвременното глобално общество и да продължат своя живот и кариерно развитие по един толерантен и с уважение към личността начин. По този начин АУБ гради бъдещи социално ангажирани и с демократични възгледи граждани.

Pin It

4 Comments - Write a Comment

 1. Оня с коня · Edit

  ГЕЙОВЕ Е ИМАЛО ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ И ЩЕ ИМА И СЛЕД 2000, ВИЖТЕ В ПАРЛАМЕНТА 50% СА БИСЕКСКУАЛНИ И ПЕРАТ МОМЧЕНЦА. ПРОБЛЕМА НЕ Е В ГЕЙОВЕТЕ, А В ТОВА, ЧЕ СЕ ПАРАДИРА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО И НАЛАГАТ ВИЖДАНИЯ, КОИТО ВСЕКИ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ ЗА СЕБЕ СИ.

 2. Червен Рицар · Edit

  Не се налага нищо г-н Кон, въпросът е че това е просто клуб, където млади хора ще творят. Идеята е че всеки един от многото ще допринесе за своето израстване. Нима писателите, художниците и т.н. не са били гейове?! Кой ви го набива, освен вас в главите?! Нали сме “приемствена” нация или сме просто за цирка?!
  Много въпроси на които със сигурност, фъстъка в главата на коня няма да ми отговори.

 3. Лгбт благоевград · Edit

  Иво! Добре дошъл! :) Те са правили тази цирка! Ние просто искахме да се съберем и да говорим за нещата които ни интересува, да гледаме филми и т.н. Нито парад, нито нищо! Те искат да протестират срещу нас! За нас, всеки един който иска, без значение дали е лгбт или не, може да дойде,да види и да говори с нас!

Comments are closed.