Предай нататък! Запали свещ за българите – за живите и загиналите при катастрофи

nujni  ste jivi“Нужни сте ни живи” е мотото на кампания, започната от български медии. Запалете свещ – по една за живите и за умрелите и така да покажем национална съпричастност към жертвите на безразсъдното поведение на пътя.

Това е идея, родила се по време на награждаването на “Достойните българи 2015”, помрачено от тежката катастрофа с пет жертви. Днес е тяхното погребение и апелът на български медии, които се включиха в инициативата е от днес до 24 май, всеки, който иска да запали по една свещ за живите и по една за умрелите, като израз на национална солидарност и като призив за повече разум на пътя.

Призив за сдържаност, дисциплинирано поведение и спазване на правилата с цел опазване на човешки живот. Поне в дните преди абитуриентските балове, които по традиция не минават без човешки жертви.

Мотото на кампанията е “Нужни сте ни живи”. Blagoevgrad.eu също се включваме в кампанията и призоваваме всички читатели да отдадат почит на загиналите и да върнат здравия разум в живите.

Ако захвърлим безразличието, можем заедно да опазим децата си на пътя. И изобщо, да предотвратим катастрофи, да спасим човешки животи, да предпазим неразумни шофьори от собствената им безразсъдност и безотговорност. И да избегнем последствията от тях. Как? Ако всеки баща, майка, учител, съсед или роднина са твърди и безкомпромисни към шофирането с алкохол, към каскадите по колите и към високата скорост не само към своите, но и към чуждите деца. Ако говори с тях, ако сигнализира полицията, когато ги видите в опасност или с рисково поведение на пътя.

Спаси абитуриент – това е синът или дъщерята на някого!

А и бъдещето на България.

Българските медии предлагат дните до 24 май да се превърнат в Българската молитва – и за живите, и за загиналите при катастрофи.

Pin It