Новата седмица идва с дъжд и застудяване

През нощта от запад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява, но ще се задържи без валежи. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°.

Утре от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат западната половина на страната. Югоизточния вятър в Източна България ще се усили, а вечерта от северозапад с умерен вятър ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници – от 13-14° в западните райони, до 23-24° на места в Източна България.

През следващите два дни валежите ще продължат. Значителни ще са във вторник в централните, а в сряда в южните райони от страната. Температурите ще се понижат още и максималните ще са предимно между 9° и 14°. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, по морския бряг ще се усили.

През нощта срещу четвъртък валежите навсякъде ще спрат. В четвъртък и петък ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево, ще се затопли. През почивните дни облачността ще се увеличи, на места ще превали, температурите отново ще се понижат./НИМХ/

Pin It