Николай Бошкилов: В плен сме на снега, кметът абдикира

Цяла седмица Благоевград е в плен на снега. Гражданите бедстват, особено в селата и кварталите, но дори и данъкоплатци, живеещи на метри от Общината, каквито са районите около Джамията и Плаж махала. Кметът Атанас Камбитов обаче абдикира веднага след празничната”, коментира лидерът на социалистите в Благоевградско Николай Бошкилов.

“Положението в селските райони е нетърпимо. Официално от администрацията излизат с прессъобщения, че няма откъснати населени места, но нашите съграждани казват точно обратното. Къде е създаденият и прокламиран пред медиите Кризисен щаб и какво свършиха тези дни с почистването на снега. Където е минал снегорин, са струпани преспи по тротоарите, дори на централните градски улици е така. Площадните пространства също са в преспи. За снегоизвозване въобще не се коментира. Как можаха кметовете на съседни общини да организират и тази дейност и защо нашият градоначалник Камбитов не последва примера им”, пита председателят на БСП Николай Бошкилов.

В своята гражданска позиция Бошкилов задава и въпрос към Камбитов – дали това не е отмъщение към избирателите, загубили доверие към ГЕРБ и заради организирания неотдавна протест срещу него и кметското ръководство в града, когато недоволни излязоха под прозорците им с плакати.

“Благоевградчани вече се поздравяват с думите – Срещнеш ли снегорин, пожелай си нещо. Ако общинската фирма “Биострой” не може да върши дейностите качествено, било заради липса на капацитет или специализирана техника, то нека да помогнат външни фирми, както се е случвало през годините. Запознат съм, че бюджетът на общинското дружество е предостатъчен за зимно поддържане”, коментира Бошкилов.

Той настоява да се предприемат спешни проверки от страна на кметския екип, от които да последват финансови санкции към дружествата, отговарящи за зимното поддържане.

Междувременно от “Биострой” заявиха, че се разхвърля сол и пясък по улиците. Обявиха, че като омекне времето, започват да чистят и покрайнините на града.

Pin It