Николай Бошкилов: Искаме отстраняването на замeстник-кмета Христина Шопова - Blagoevgrad.eu

Николай Бошкилов: Искаме отстраняването на замeстник-кмета Христина Шопова

Николай Бошкилов: Кметът Камбитов да се извини на жителите на община Кресна!

На провелата се днес пресконференция на народния представител от БСП за България – Николай Бошкилов, той взе отношение по назрелия проблем с Центъра за личностно и творческо развитие на децата в община Благоевград. Бошкилов коментира, че още преди една година именно БСП Благоевград изрази притеснението си относно преструктурирането на този център.

„Ние бяхме прави! Всички сте запознати с отвореното писмо на синдикатите до Министър председателя на Република България – Бойко Борисов. Това писмо бе адресирано и до мен, като народен представител от Благоевград. Затова в петък си позволих да направя писмено питане към Министъра на образованието и науката – г-н Красимир Вълчев, в което го подтиквам незабавно да назначи цялостна проверка на Центъра за личностно и творческо развитие, за да може да се изясни реалната ситуация и да се потуши общественото негодувание”, бе категоричен Бошкилов. Той заяви, че още този петък ще постави именно този въпрос и от трибуната на Народното събрание.

„ На 24- ти май  2017год кметът Атанас Камбитов внася в Общинския съвет, предложение Центърът за личностно и творческо развитие да бъде изваден от сферата на образованието. Това означава, че Общинска администрация доброволно се отказва от делегираните средства на МОН. Противоречието тук се получава от факта, че няколко месеца по- късно кметът Камбитов твърди, че бюджетът е на дефицит 600 000 лв и няма как да си позволят да отпуснат средства за пострадалите от пожара в община Кресна”, изрази своето възмущение Николай Бошкилов.

„Искрено се надявам министърът на Образованието и науката да назначи исканата от мен проверка и когато това се случи, настоявам в процеса на тази проверка кметът Камбитов да отстрани временно от длъжност заместник кмета по култура и хуманитарни дейности- г-ж Христина Шопова. Ако бъдат установени каквито и да е било нарушения, ще настоявам за категоричната оставка на г- жа Христина Шопова!”, заключи категорично Бошкилов.

„Всички сте запознати с трагедията, която сполетя жителите на община Кресна през август месец- пожарът, който разруши множество домове и обхвана хиляди декари земя. Аз бях там, сблъсках се с трагедията и нещастието на хората. Но неприятно впечатление ми направи политизирането на този проблем от страна на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов. Общини от северозападна България, най- бедният регион се включиха в Националната кампания за набиране на средства в помощ на Кресна, а община Благоевград – НЕ!”, заяви народният представител от БСП за България Николай Бошкилов.

„Апелирам към кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов, чрез вас представителите на медиите, да се извини и да коригира своето поведение към жителите на община Кресна. Те не са виновни, че чрез референдум решиха да не вземат участие във ВиК асоциацията.  По този начин той не наказва червена община, по този начин той наказва жителите на община Кресна!”, бе категоричен червеният депутат.

Преди закриването на пресконференцията Николай Бошкилов разказа за срещите с жителите от област Благоевград. „Миналата седмица при едно от посещенията ми в общините по поречието на река Места, при мен дойдоха животновъди от община Белица. Те алармираха, че местният лидер на ГЕРБ – Иван Стойчев, се облагодетелства от субсидиите им, използвайки властовия си ресурс. Не съм запознат с детайлите по този случай, но ще направя втора среща, в която да разбера дали това е така. На следващата пресконференция ще ви уведомя за развитието по него и дали г-н Стойчев трябва да поеме своята отговорност”, заключи Бошкилов.

Pin It