Награждават победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език

На 22 април 2017 г., събота от 19:00 ч. в Американския университет в Благоевград(в сграда „Америка за България“) ще се проведе церемония по награждаване на победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език. На нея ще присъстват 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните преподаватели по английски език.

Наградите за победителите са осигурени от Американския университет в България, издателствата „Клетт“, „Макмилън“ и „Експрес пъблишинг“. Преди церемонията гостите и участниците ще разгледат кампуса на университета и ще могат да се включат в семинар по творческо писане с професори и преподаватели от АУБ.

Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС”, с подкрепата на Посолството на САЩ в България, Обучителен и тестов център „АВО“ и Интеграл, и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Тази година в него се включиха над 4400 ученици от 6 до 12 клас от 185 училища в цялата страна.

Участниците разполагаха с 1 час да пишат по теми като: „За какво мислят дърветата?“, „Той скачаше от тема на тема като луд Йоркширски териер“, „Слушай тихо шепота“, „Дори и да докажеш, че не съм прав, аз никога няма да се съглася с теб“и др.

Pin It