Набират участници за „Пирин Фолк“ 2018

Тази година ще се проведе 26-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански. Престижният форум има два конкурса – за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област. Част от утвърдения фолклорен фестивал  за втора година ще бъде и „Детски Пирин Фолк“ Сандански.

В три вечери ще се представят: 24 август /петък/ – Детски Пирин Фолк – конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години; 25 август /събота/ – Конкурс за авторска македонска песен и конкурс за изпълнителско изкуство; 26 август /неделя/ – Гала-вечер на лауреатите.

Всички, желаещи да участват, трябва да изпратят на e-mail: office@fenfolktv.bg следното: за „Детски Пирин Фолк“ – демо запис и синкбег на изпълнение на песен от македонска фолклорна област; за изпълнителско изкуство – синкбег; за авторското изпълнение – демо запис; снимка; кратка творческа биография; координати за обратна връзка – телефон и e-mail на родител или пълнолетен настойник.

Крайният срок за кандидатстване е 27 април 2018 г. Селекцията за допускане до участие ще се проведе на 12 и 13 май в гр. София.

Pin It