Коледен панаир привлече стотици деца в Младежки дом – Благоевград

Първият ден от Детски коледен панаир привлече стотици деца във фоайето на Младежки дом. Инициативата, организирана от Община Благоевград и фондация „EASY ART”, с председател Станка Желева, се провежда в рамките на два дни, като финалът ще бъде поставен с разбиване на празнична пинята, към 16:00 часа утре. Вълшебството на Детския коледен панаирен дух се пренася в Благоевград за четвърта поредна година.

В рамките на панаира, деца, с помощта на аниматори, майсторят, правят коледни сладкиши, изработват картички, календари и т.н. Една от новостите тази година е ателие за изработка на коледни свещи, като всяко дете може да направи празнична свещ по свой дизайн, в различни цветове и декорации. Освен изработката на свещи, в програмата за първа година влизат атрактивни коледни играчки от естествена вълна, както и красиви елхи от хартия.

Сред любимите атракции е и традиционното ателие за коледни сладки, където децата ще могат да украсят свои кулинарни шедьоври. В програмата са включени още и архитектурна работилница, ателие за снежни човеци, 3D картички и преспапиета.

Част от изработените артикули ще бъдат изложени по време на Коледния базар, който отваря врати на 27 декември 2017 година.

Pin It