Кочериновското село Стоб може да остане без детска градина

архив

Общината в Кочериново обмисля да закрие детската градина в село Стоб, защото според местната управа разходите за нея не са оправдани. Ако това стане, единствената алтернатива за децата и техните родители е детската градина в град Кочериново. Дотам обаче трябва да пътуват всяка сутрин, макар и с организиран транспорт. Родителите са готови да излязат на протест, информира ТВ+.

Казусът дали да се закрие филиалът на детската градина или да остане в сегашния си вид скара общинските съветници. “Шест деца са , това при положение , че има 100% посещаемост, а 100% посещаемост при децата знаете няма как да има. Винаги има болни и така по други причини отстъствия. И, това означава за 5 деца аз да си позволя 3-ма учители да обучават 5 деца, което е абсурд от където и да го погледнете от чисто финансова гледна точка”, заяви Иван Минков, кмет на Кочериново.

“Да, наистина групата ни е маломерна , но имаме достатъчно брой деца съобразно новият закон, който е приет минимума 6 бройки, ние сме 8. Искането ни е да се запази детската градина, поне зимният период да не пътуват децата ни. Автобусчето не идва редовно, чакат по половин час дечицата на студа”, коментира Йоана Андонова – майка.

В крайна сметка общинските съветници решиха детската градина да работи до обяд, но според родителите това не е трайно решение на проблема.

Pin It