Благоевградчани подкрепиха с мирен протест-шествие жителите на Катуница

С химна “Горда Стара Планина” и скандирания “Елате с нас, протестът е за вас” започна мирният митинг-шествие в Благоевград в подкрепа на жителите в село Катуница.

Повече от 200 души, предимно млади хора, се събраха пред общината в областния град, за да покажат съпричастност и подкрепа на Катунчани. Развявайки трибагреници, Благоевградчани в един глас призоваваха “Българино, събуди се!”.

Митингът тръгна от Община Благоевград, премина през ул.“Тодор Александров“, Съдебната палата, градския парк и отново се върна пред общината.

Организаторите от ГС “Сила” казаха, че са щастливи, че толкова хора са дошли да покажат своята гражданска позиция и да подкрепят жителите на Катуница. “Искаме бълзо разследване около смъртта на двете момчета и Цар Киро да бъде изселен от България”, каза на протеста организаторът Людмила Спасова.

С едноминутно мълчание събралите се на протеста почетоха паметта на двете загинали момчета в Катуница – 19- годишния Ангел Петров и 16- годишния Павел Толев, след което казаха “Почивайте в мир, ние ще отмъстим” и се започна с виковете “Циганите на сапун, турците под ножа”, “Кръв за кръв” и “Цигани умрете”.

До безредици не се стигна. За сигурността и спокойствието на всички беше подсигурена полицейска охрана, която беше обхванаха всички ключови точки в Благоевград.

“Ако не бъдат прибрани виновниците за случилото се в село Катуница протестите ще преминат от мирни към силови”, заканиха се организаторите, а изказванията им бяха приети с бурни аплодисменти от всички събрали се граждани.Източник: Blagoevgrad.eu

        Снимки: Blagoevgrad.eu

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Радослав Младенов · Edit

    Хора събудете се, не са виновни циганите Госпожица (Госпожа) Спасова го каза ясно време е да се смени властта, не може “Демократите” АКТИВНИ ДЕЙЦИ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА да ми говорят че има демокрация, къде е тя, всяка държава има държавна собственост с изключение на България, Крадат и мажат, и накрая правят така че да назрява етническо напрежение, ще видим и това напрежение в нечий лозунг за мястото на президент … така че не съдете циганите, време е КОМУНИСТИТЕ в парламента да се изнесат от там …

Comments are closed.