КАТ спира от движение бъгито на 81-годишната баба Яна от Благоевград

Баба Яна и немската овчарка Юлий Цезар, сн: bTV
Баба Яна и немската овчарка Юлий Цезар, сн: bTV

КАТ спира от движение бъгито на баба Яна от благоевградския квартал “Грамада”, съобщава БГНЕС. Движещата се с бъги по улиците на Благоевград 81-годишна Яна от 5 дни е атракцията на града, но популярността й изяде главата. След излъчен в неделя материал по националните телевизии, как баба Яна пори с бъгито по улиците на града, органите на КАТ се самосезираха и започнаха проверка на документацията.

По обяд днес бабата е открита от пътните полицаи да пасе козите край главен път Е-79 и заведена до дома й. След като са й поискали да покаже свидетелство за правоуправление, талон и застраховка, които баба Яна не открила, полицаите я предупредили повече да не се качва на бъгито. То иначе стои в гаража на дома й, изкарва го по 2-3 пъти в седмицата, главно да отиде до градината си под ГП Е-79.

За да отиде до там баба Яна минава през подлеза за пешеходци, който е под Е-79. Миналия петък тя подкарала бъгито към центъра на града, за да занесе нещо на сестра си. Тогава бе снимана от репортерите на местен сайт, а ден по-късно бе открита и от телевизиите.

“Проверяваме документацията й, още не са ми докладвали резултатите от нея”, лаконично коментира по телефона “казуса баба Яна” началникът на КАТ-Благоевград Димо Чобанов.

Pin It