Изправят пред съда в Благоевград двама катаджии за подкуп от 10 лв.

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд обвиняемите С.П. и Г.Г. за извършено от тях престъпление по служба.

С. П. заема длъжността младши автоконтрольор, а Г.Г. е полицай към ОД на МВР – Благоевград.

На 28.09.2016 г. двамата били включени в смесен автопатрул, като в периода от 14:10 ч. до 16:00 ч. изпълнявали служебните си задължения в определено за това място – ул. „14-ти полк“ и ул. „Симеон Радев“ в гр. Благоевград.

По време на смяната си те спрели за проверка Р.Ч., управлявал лек автомобил „Ауди А4“. Г.Г. попитал шофьора дали знае какъв е поводът за спирането, на което той отговорил, че се е досетил за невключените къси светлини на колата.

Служителите на реда извършили проверка на документите и справка за нарушения в системата на КАТ относно Р.Ч., разпитали го за работата му и доходите. След това Г.Г. дискретно приканил шофьора да измисли нещо „за поздрав“, което той възприел като искане на подкуп, за да не му съставят акт за това, че извършил нарушение.

Р.Ч. отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от десет лева, заснел я с камерата на мобилния си телефон, като междувременно незабелязано се обадил на приятел, на когото споделил за случилото се. Той се върнал до служебния автомобил на автопатрула и дал парите на единия от тях, след което отпътувал към дома си. По-късно Р.Ч. подал сигнал в полицията за поискания и получен подкуп.

Веднага след това били изпратени полицейски служители, които да установят местонахождението на автопатрула, и дежурна оперативно-следствена група. В резултат на извършения обиск била намерена банкнота с номинал от 10 лева и сериен номер, посочен от Р.Ч.

Предстои насрочване на делото от съда.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Оня с коня · Edit

    БРАВО НА Р.Ч. !!!! САМО ТАКА! ОТ 100 СТРАНИ САМО КЪРЛЕЖИ В ТАЯ ДЪРЖАВА.

Comments are closed.