Хора от Благоевград искат откриването на нова автобусна линия

Хора от Благоевград и малките населени места в общината настояват да се направят промени в транспортната схема на областния център. Те искат да се открие нова автобусна линия, маршрутът на която да преминава в района на автогарата и двете болнични заведения в града, съобщава БНТ. Според тях пускането на градски траспорт по това направление ще направи по-бързо и евтино придвижването им до най-голямото болнично заведение в областта. Сега често на хората от далечните квартали се налага да ползват таксиметрови услуги, които са близо три пъти по-скъпи от градския транспорт.

Сериозни затруднения с транспорта от автогарата до района на поликлиниката имат и хората от по-малките градове или села в областта, които пристигат за лечение или преглед при специалист в една от двете болници в града. Ако здравословното им състояние е добро, те могат да вървят пеша, при други обстоятелства обаче се налага да ползват таксиметровите услуги, които предлагат превозвачите в града.

От Общината в Благоевград заявиха, че преди няколко години е имало линия, която е обслужвала района около поликлиниката, болницата, Югозападния университет и новият квартал „Освобожниние“, но е спряна, защото автобусите са пътували почти празни. Сега обаче хората са настояват да се направят промени в транспортната схема в града.

Възможност да се пусне нова автобусна линия, която да преминава по маршрута от автогарата до болничните заведение в града има – съобщиха от Общината. Но откриването ѝ зависи от това колко хора реално ще ползват услугите на градския транспорт по направлението. От общинския пресцентър обясниха, че през следващата година ще се проведе процедура за избор на превозвач и тогава ще бъдат предложени и разгледани нови транспортни схеми и маршрути.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Мога само да предложа линия за хората които използват влака и автогарата, която да започва от Автогарата/Гарата, да минава през ул. Св. Д. Солунски, Славянска, спира НА БОЛНИЦАТА И да стига до Джамията, Вароша, Старите Казарми, Кауфланд и да завършва на Автогарата.

Comments are closed.