Графа ще пее на празника на Банско – 5 октомври - Blagoevgrad.eu

Графа ще пее на празника на Банско – 5 октомври

По случай предстоящата 105 годишнина от Освобождението на град Банско, Община Банско е подготвила едноседмична празнична програма, с която да бъде отбелязана паметната дата.
Честванията ще започнат на 29 септември с представянето на новата книга на артиста и писател Константин Икономов – „Домислици“.

Останалите културни събития, предвидени в програмата са прожектирането на тематични ленти, посветени на историята на Банско в рамките на Кинопанорамата „Банско – назад във времето“, гостуващата изложба „Ний сме достойни лаври да берем“, както и юбилейния концерт на танцов клуб „Силвана денс“. В чест на празника Музеен комплекс Банско предвижда Ден на отворените врати, а по традиция самодейците към Читалище „Никола Вапцаров“, и техните ръководители, отново са подготвили вълнуващ спектакъл за своята вярна публика. „Цветовете на времето“ ще представи пъстротата и колорита на месния фолклор – симбиоза от музика и танц, като ще бъде проведено и любопитно дефиле на автентични носии, грижливо пазени в семейните скринове и сандъци.

За децата също е помислено. Спортен празник „Децата на Банско спортуват и се забавляват“ организират спортните клубове в града. На стадион „Св. Петър“, насърчавани от треньорите в различните дисциплини, децата ще спортуват и играят на открито, като, разбира се, за най-добрите ще има и награди. Традиционният риболовен турнир „Детето риболовец без дрога“ отново е част от празничната програма, а за малките киномани ще бъдат прожекирани любими анимационни филми.
Кулминация в честванията на празника на Банско ще бъде концерта на обичания от малки и големи – Графа, който ще гостува на планинския град със специално подготвена програма.

Pin It