Екоминистърът: Протестите за Пирин са политически

Като политически определи протестите за Пирин министърът на околната среда и водите Нено Димов. „Този протест много ясно виждаме, че е политически. От самото начало беше политически”, заяви Димов пред NOVA.

„Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%”, поясни министърът.

И коментира, че „лидерите на тези протести са политически партии, които не можаха да влязат в парламента”.

„През всичките години са се опитвали по друг начин, избягвайки демократичното представителство, да прокарват решения, които да спират развитието на България. На практика зимният туризъм в България е блокиран от десетилетия”, коментира Димов.

„Политически протести е имало навсякъде в демократичния свят, нормално е да ги има и в България”, коментира още министърът.

Нено Димов заяви още, че в глобалния индекс за екологична ефективност България е на 30 място в света, като през 2017 г. се е качила с 3 места. А по отношение на биоразнообразието и хабитатите от 64-то място се е качила на 23-о място.

„Много добре си гледаме околната среда”, заяви министърът.

 

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Оня с коня · Edit

    НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ А СА ЦЕКО МИНЕВСКИ!!!! МАФИЯТА СЪСИПА ТАЗИ ДЪРЖАВА!! ЕДНА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА ДЪРЖИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЧЕТЕТЕ БИВОЛ И ЩЕ СЕ ПРОСВЕТЛИТЕ. БЪЛГАРИЯ СКОРО НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА ПОНЕЖЕ ТАЗИ ИЗМЕТ, КОЯТО Я УПРАВЛЯВА ИЗГОНИХА НАРОДА И ОСТАНАХА САМО ПЕНСИОНЕРИ, ДЕЦА И ТАРИКАТИ. ТЕЗИ 240 БОКЛУЧИ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ЗАСЛУЖАВАТ БЕСИЛО ИЛИ ПОНЕ ДА ИМ СЕ КОНФИСКУВАТ ВСИЧКИ РЕСУРСИ И ДА ГИ ОСТАВИМ ДА ПРОСАТ, ДА ВИДАТ КАК СЕ ЖИВЕЕ С 200 ЛВ ПЕНСИЯ. ПОВРЪЩА МИ СЕ !!! ОТ ЛЪЖЛИВИ НЕАНДЕРТАЛЦИ.

Comments are closed.