Дупница и Сапарева баня ще бъдат домакини на състезание по колоездене

Дупница и Сапарева баня ще бъдат домакини на изключително силно състезание по колоездене в края на месец май. Това стана ясно днес на пресконференция, на която бяха обявени подробностите. Надпреварата е за Купа “Долчини” и ще премине в два дни – 26 и 27 май. На пресконференцията днес присъстваха кметът на Дупница инж.Методи Чимев, Управителят на белгийската компания Любослав Венков, началникът група “Пътен контрол” Радослав Стоилков, началникът на участъка в курортния град Крум Иванов и Милен Колев, експерт от Община Сапарева баня.

“В рамките на два дни ще бъдат състезанията, както за професионалисти, така и за различните възрастови групи. Благодаря на г-н Чимев и на Сапарева баня, че приеха да се ангажират с един голям като мащаб и организация проект. Убеден съм, че зрителите ще станат свидетели на много интересни състезания и не случайно сме подготвили различни трудности за професионалистите, подрастващите състезатели, както и за аматьорите и ветераните”, обясни Венков.

“Ще има и демонстративни стартове за децата от детските градини на Дупница и училищата, за да се запалят по този спорт. Ще има награди за всички тях от спонсорите на тура. Наградният финансов фонд е 3 000 лева, отделно традиционните купи, медали и индивидуални награди”, допълни Венков. “Това състезание ще бъде своеобразно Балканско първенство, защото ще вземат участие състезатели от Македония, Гърция, Сърбия, чакаме Румъния и други. Много е вероятно да участва и най-добрият състезател на България, който е професионалист в  за Марсилия – Николай Михайлов, но изчаква програмата да види, за да потвърди. Най-добрите български колоездачи ще бъдат със сигурност. Ще разчитаме на доброволци по организацията за самите състезания, както в Дупница, така и в Сапарева баня”, заключи Венков.

Големият старт ще бъдат от пл. “Демокрация” в Дупница, през Сапарева баня, където ще има няколко обиколки и финалът ще бъде в курорта “Паничище”, а общата дължина е 111,6 км. Различните стартове са с различни дължини.

Pin It