Подписаха договора за ремонт на стадиона в село Крупник, до дни започва ремонтът

С близо 3 милиона лева, осигурени по проект на община Симитли, стадионът в Крупник ще се превърне в супермодерно спортно съоръжение.

Вр.и.д.кметът на община Симитли Юлиан Мишев парафира договора за изпълнение. „Понсстройинженеринг” ЕАД ще реализира строително-монтажните работи, обхващащи реконструкция на спортното игрище и изграждане на обслужваща сграда, паркоместа и трафопост. С реализацията на проекта ще се възроди спортната дейност не само в селото, но и в региона, ще се повишат предлаганите условия за спорт.

Мащабната инвестиция в спорта се реализира по спечелен от община Симитли проект „За младите хора и тяхното бъдеще” с акроним FUTURE, финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ В1.13.13 от 16.06.2011 г. от

Програмата за европейско териториално сътрудничество България – Гърция 2007 – 2013 г. Тревната настилка на стадиона ще бъде подменена, за лекоатлетическата писта, която вмомента е само трасирана, е заложено полагането на настилка, позволяваща по-голяма
функционалност.

За повишаването на функционалността и покриване на съвременните изисквания за провеждане на спортни мероприятия част от съществуващата материална база ще бъде премахната, за да се изгради нов съвременен и модерен комплекс, предлагащ съчетаването на спортни, рехабилитационно – възстановителни, административни иобществени функции.

В основната административна сграда ще бъдат обособени помещения за административен, помощен и технически персонал, мултифункционална зала, съблекални. В проекта е предвидено и изграждането на възстановително-рехабилитационна зона с фитнес зала, зона за възстановяване и релакс, физиотерапефт с кабинет и манипулационна за извършването на различни процедури, кабинети за масажи с помещение за масажисти.

Трибуните ще се изграждат наново, като разположението им е проектирано симетрично на игралното поле. За разделянето на потоците, зрителите на отбор домакин и отбор гост при провеждането на спортни мероприятия, е планирано изграждането на два обособени входа с възможност за продажба на билети. Паркоместата ще бъдат съобразени с предвиденото при изпълнението на проекта изграждане на два обособени входа за фенове на домакини и гостуващи отбори. За нуждите на спортистите и обслужващият персонал е предвидено изграждането на паркинг пред основната сграда.

Снимки: Община Симитли

Pin It