Десетки се включиха в колопоход под надслов „Здраве и спорт за децата на Струмяни“

снимка: Община Струмяни

В община Струмяни се проведе колопоход под надслов „Здраве и спорт за децата на Струмяни“ последван от игри по веломайсторство. Инициативата бе по повод Празникът на община Струмяни – 7 април и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни.

Десетки участници се включиха в инициативата, чието начало бе дадено на площада в село Илинденци, откъдето с велосипедите се отправиха към Струмяни, Микрево и Драката. След края на колопохода всички участници се включиха в игри по веломайсторство на площада в с. Микрево.

Състезателите бяха разделени в две възрастови групи, в коrто на най-добре представилите се, кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев връчи грамоти и награди.

Класирането във възрастова група от 12 до 15 години е:
Трето място – Йордан Пендурков
Второ място – Борислав Борисов
Първо място – Йордан Илиев

Победителите във възрастова група от 9 до 11 години са:
Трето място – Мартин Ралков
Второ място – Теодора Маринова
Първо място – Евгени Кирянски

Специална грамота и награда за “Най-малък участник в колопохода” получи Илия Аврамски. Малките спортисти от ДГ „Патиланци“ също се включиха в инициативата и се справиха чудесно, показвайки своя талант и заложби, които имат и които предстои да развиват и усъвършенстват в бъдеще. Г-н Емил Илиев връчи специална грамота и кошница пълна с лакомства на малчуганите от „Бейби група“ ДГ Патиланци.