Чувствате се стресирани и емоционално изтощени?

orehi
снимка: www.BLAGOEVGRAD.eu

Орехи, това ви липсва!

Ако кажем, че ореховите ядки са безценно богатство и незаменим дар от природата, надали ще бъдем кой знае колко щедри в представянето им. Безупречният им вкус редом с широкия набор от здравословни ползи им прави широко място на трапезата ни, отрупана с какви ли не други вкусотии, подарени от природата.

Вярно е, че в забързаното ежедневие, в което всички сме така здраво хванати, последното нещо, за което мислим е какво здравословно ястие да сготвим, когато се приберем у дома така, че хем да вдигнем енергийните си нива, хем да усетим онова приятно чувство за ситост и наслада от храната.

И ето, прибирайки се вкъщи от поредния твърде дълъг работен ден, мисълта за хапване на някой бърз въглехидрат, наситен с всичко друго, но не и с полезни съставки, започва да става все по-натрапчива. Как да се отървете от нея ли?

Лесно. Забравете за онзи така хипнотизиращ вкус и мирис на захарните изделия, внасяйки иначе страхотен прилив на енергия, заблуждавайки сетивата ни за задоволеност и ситост, а се гмурнете в необятното море от здравословни ползи, криещи някои неподозирано вкусни домашни и леки „десертчета“, които ще ви помогнат да се изправите на крака след поредния изцеждащ ден в службата.

Не разчитайте на захарните изделия за възстановяване на енергийните си нива, а се почерпете от силата на природата и нейните щедри блюда!

2 здравословни и бързи „снакс“ идеи за настроение, сила и бодрост:

– Шепа орехи с една-две лъжици мед – страхотно, невъобразимо вкусно, високоенергийно и на всичкото отгоре изключително полезно! С тази комбинация няма как да не усетите внезапен прилив на енергия, който ще ви вдигне във въздуха за още няколко часа в работата!

– Филия, тънко намазана с натурално фъстъчено масло с няколко резенчета банан отгоре – интересно, свежо и бързо за приготвяне предложение, посредством което не само че ще дарите организма си с нови сили, но и ще внесете богатство от хранителни вещества, есенциални за неговото нормално функциониране!

Опитахте ли ги вече?

Автор на публикацията: http://webselo.com

Pin It