Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов проведоха обща приемна в Кресна

Обща приемна проведоха днес в Кресна народните представители от “БСП за България” в 1-ви МИР Благоевград Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов. Три основни проблема поставиха по време на приемната хората в община Кресна. Първият от тях е свързан с бившето военно поделение. “Община Кресна е поискала военното поделение от Министерството на отбраната, тъй като то от години е неизползваемо, но е получила отказ”, обясни Богдан Боцев. В общината има инвеститорски интерес към терени от бившето поделение, но нищо не може да се реализира ако то не бъде предоставено за стопанисване на местната власт. Намерението на общинското ръководство е една част от терена да бъде предоставен на инвеститори, които вече са заявили такъв интерес, а другата част да се използва за изграждане на бази за социални услуги. “В това отношение община Гоце Делчев има много добър опит, който може да бъде използван и в Кресна. С колегите поехме ангажимента да разговаряме с министъра на отбраната по този въпрос, за да се намери решение”, каза Богдан Боцев.

Вторият важен въпрос поставен по време на приемната е свързан с недостатъчния щат на Полицейския участък в Кресна. “Полицаи има само през деня, а през нощта няма полицейско присъствие, което наистина е голям проблем за хората. С колегите ми ще поставим този въпрос пред началника на РДВР Благоевград и вярвам, че ще успеем да намерим вариант”, категоричен бе Богдан Боцев.

По време на приемната бе поставен и въпрос, касаещ безопасността на пътя за Кулата, който минава през Кресна. Отпуснати са 400 000 лв. за маркировка, пътни неравности, ограничаващи скоростта и сигнализация. “За съжаление с тези средства са поставени само няколко пътни знака и 2 неравности на пътя за ограничаване на скоростта. Важно е да се вземат всички възможни мерки за осигуряване на безопасността на пътя, тъй като това е много натоварен път, рисков, с висока концентрация на ПТП”, подчерта Богдан Боцев и допълни, че по този проблем ще се проведат разговори с ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура”.