„Благоевград мези“ събра хиляди на площад „Георги Измирлиев“ във втората фестивална вечер

dsc_4198

Втората Балканска вечер от фестивала ‚Благоевград мези“ отново събра стотици жители и гости на площад „Георги Измирлиев“. Кулинарни изкушения и музика обединиха събралата се публика. Народната песен предизвика зрителите да се хванат на хоро. В Балканска вечер прозвучаха ритми от България, Гърция, Сърбия.

Празничният фестивален ден започна с Детска програма и традиционни турнири по белот, табла и джаги за възрастните. Танцови уъркшопи с Александрина Никифорова подготвиха гостите на Благоевград за вечерната програма.

Модулът „Най-доброто от Благоевград“ представи на публиката Куклен театър, Детските фолклорни ансамбли „Пиринче“ и „Пиринска китка“ и продължи с концерт на Биг Бенд-Благоевград. Музикалната щафета бе поета от Трубачи „Цариброд“, гръцката звезда Андреас и българката с богат и разнообразен репертоар Нели Петкова. Жители и гости на Благоевград чуха големи хитове на балканската музика. Финалът бе по български-с кръшни хора и китка от народни песни.

„Благоевград мези“ продължава и днес със Сръбска вечер. Много музика, игри, забавления, модулът „Най-доброто от Благоевград“ очакват жители и гости на областния център на Пиринско. Вечерната програма започва от 19.30 с емблемата на Пиринския край-Ансамбъл „Пирин“. След тях на сцената излиза Брас Бенд и звездата на сръбската музика Бобан Здравкович. Входът е свободен, а задължителен реквизит е доброто настроение.

dsc_4199 blagoevgrad_mezi_dron27 21 blagoevgrad_mezi_dron1 blagoevgrad_mezi_dron2 dsc_4196 dsc_4194

Pin It