За четвърта поредна година Разлог ще посрещне десетки топловъздушни балони

toplovuzdushni_baloni_Ab9

За четвърта поредна година Разлог ще посрещне десетки топловъздушни балони на своята територия. От 14 до 22 януари 2015 г. 15 екипажа на топловъздушни балони и мотопарапланери от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Словения ще извършат демонстрационни полети и привързани издигания.

В програмата на мероприятието са включени свободни полети на топловъздушни балони, състезателни полети на топловъздушни балони, привързани издигания на топловъздушни балони, свободни полети на мотопарапланери и мотоделтапланери, вечерно сияние, огнено музикално шоу. В програмата на Фиестата тази година за първи път са включени и състезания между пилотите-въздухоплаватели под ръководството на спортния директор на фиестата Александр Таланов, който в края на 2014 г. издаде втората си книга за топловъздушните аеростати.

Директор на международната балон-фиеста „Римска баня” и тази година е Валерий Пономаренко, а ръководител на полетите – Момчил Риладжиев. Специален гост на балон-фиеста „Римска баня 2015” ще бъде Иван Трифонов – въздухоплавател, четирикратен рекордьор на Гинес, автор на идеята за „полет от ръба на Космоса”, летял с балон до Северния и Южния полюс, извършил спускане с балон в дълбоката 206 м пещера Мамет в Хърватска.

Очаква се първите полети да се проведат на 15-ти януари при благоприятни метеорологични условия.

Pin It