Атентат в Бургас, има загинали

Взривен е автобус с израелски граждани на летище “Сарафово” в Бургас. Според сайта на летището в Бургас полет на “Еър Виа” от Тел Авив е кацнал в 16.50 часа. След като са кацнали, туристите се качили в автобус за Слънчев Бряг(по инфомрация на очевидци). Туристически автобус е взривен пред един от терминалите на летище Бургас, съобщиха за “BurgasInfo” очевидци.

Инцидентът е станал около 17.20 часа. Взривът е бил много силен, пламъците са били високи около 5 метра. Три пожарни са пристигнали на мястото на инцидента, а линейки извозват пострадалите, чиито брой все още не е ясен.

В момента в болницата са откарани 17 души, но линейки карат още. Автобусът е бил пълен с израелски туристи. Най-вероятно се касае за терористичен акт, има загинали и ранени хора.

Взривеният автобус е бил паркиран на паркинга пред терминал „Пристигащи”, а огънят е обхванал и паркирани в близост коли.

Туристите са се качвали в автобуса на път за Слънчев бряг, а когато всички са се качили, рейса е избухнал. Операторската фирма, която е организирала екскурзията е “Отава”.

Снимка: burgasinfo.com

Pin It