60 участници се включиха в международен турнир по билярд в Петрич

снимка: Община Петрич

60 състезатели от България, Гърция, Македония, Румъния, Русия, Косово и Полша, участваха в първото издание на Международния турнир „Dinamic Best of the East”, 9-та топка. Турнирът се провежда за първи път в Петрич по инициатива на клуб по билярд и снукър „Bo & Bo” със съдействието на Общината.

За откриването на турнира в пристигна и председателят на Европейската федерация по билярд Марчин Крежимски. Той връчи на кмета на община Петрич Димитър Бръчков и на президента на клуб „Bo & Bo” Георги Божков, плакети на Европейската федерация по билярд. Марчин Крежимски открои добрата организация, създадена за провеждането на турнира по билярд в Петрич, благодари за перфектните условия и положените усилия, всичко да бъде на професионално ниво. От своя страна кметът Димитър Бръчков също удостои със специален плакет Марчин Крежимски и поздрави участниците в спортната проява.

Общият награден фонд на турнира беше 7 200 лв. След оспорвани двубои крайното класиране се подреди, както следва: 1-во място за Карал Кровенски, Полша; 2-ро място за Мариос Сконечни, Полша; на 3-то място се класира Миешко Фортунски, Полша; на 4-то място Лабинот Маркай, Косово; на 5-то място Радослав Милков, състезател на петричкия клуб „Bo & Bo”.

Петричанинът Йордан Иванов завърши на 9-то място в Международния турнир по билярд „Dinamic Best of the East”.

Pin It