22 авторски песни на втория BG Music Festival в Сандански

Общо 22 песни от кандидатствалите 132 са селектирани за участие във Втория BG Music Festival – национален музикален форум с конкурсен характер за модерна авторска музика, който ще се проведе на 8 и 9 юни в Летния театър на гр. Сандански.

За тазгодишното издание регламентът на Фестивала бе променен, като се въвдоха четири отделни категории: поп, рок, хип-хоп/R&B и електронна музика. Това бе решено, след като бяха взети предвид мненията на експерти, членове на журито и участници в музикалното събитие.

След популяризирането миналото лято на първия BG Music Festival, който е призван да даде зелена светлина за българската музика, във второто му издание песни ще представят и водещи звезди от родната музикална сцена.

Освен първите награди от авторитетно фестивално жури във всяка категория, са предвидени и следните специални призове: Награда на публиката в Летен театър – гр. Сандански; Награда на телевизионните зрители; Награда на Журналистическото жури; Награда на участниците във Фестивала – нова награда (всеки участник гласува за един от останалите, като няма право да гласува за себе си); Награда на Кмета и Община Сандански

Pin It