Стотици почетоха баба Ванга на Рупите

В деня на кончината на пророчицата баба Ванга стотици миряни от цяла България, Русия, Гърция и република Македония дойдоха на Рупите, за да се поклонят пред нейния гроб. „На 5 август, събота почетохме със заупокойна молитва деня от смъртта на баба Ванга, винаги така правим в съботата преди деня на кончината й. Тогава, както и вчера се събраха много нейни почитатели, каза за “Монитор” управителят на Музеен комплекс „Рупите“ Серафим Иванов.

„Много от хората, които дойдоха са признателни на пророчицата, защото тя със своите предсказания лично им е помогнала в трудни житейски премеждия“, допълни Иванов.

На 9 август групата археолози, водени от доцент д-р Людмил Вагалински възобновиха разкопките в древния град Хераклея Синтика, който се намира на по-малко от 1 километър от къщичката на баба Ванга.

Приживе неведнъж Ванга е казвала, че на Рупите под Кожух планина лежи древен град. Признатата като медиум наравно с Нострадамус и Едгар Кейси пророчица често е споменавала, че градът е затрит от природни бедствия, което сега се доказва от изследванията на археолозите.

Pin It